Category Archives: Blog

Europa verbruikt minder energie, België blijft energievreter

Uit recente cijfers van het Europese statistiekenbureau Eurostat blijkt dat het totale energieverbruik van Europa in 2015 circa 2,60% lager lag dan het verbruik in 1990. Dit in tegenstelling tot België waar het energieverbruik tegenover 25 jaar gelden, gestegen is. Ook het gebruik van fossiele brandstoffen in België nam toe.

Continue Reading →

Stroomopwekking zonne-energie boomt in India

Volgens recente schatting van experten zal India tijdens 2017 de op twee na grootste opwekker van zonne-energie worden. Op die manier zou het de huidige 3de, Japan, van zijn tribuneplaats stoten. Ook in andere landen van Europa en meer algemeen de wereld zal de vraag naar zonne-energie toenemen. Zo blijkt uit het rapport van data-analist

Continue Reading →

Zonne-energie vindt ook zijn doorwerking in gezondheidszorg

In de toekomst is het niet uitgesloten dat pacemakers op basis van zonne-energie zullen werken. Op die manier zal men nooit een nieuwe pacemaker moeten krijgen en kan men probleemloos met één pacemaker het leven door. Zo beweren althans Zwitserse wetenschappers..

Continue Reading →

Gedaan met beperkingen groene energie Vlaanderen

Zonnepanelen en windmolens kunnen vanaf heden flexibeler in Vlaanderen worden ingepland. Deze flexibiliteit is het gevolg van het nieuwe Beleidsplan Ruimte Vlaanderen waarmee Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein pronkt. Zo bericht althans het persagentschap Belga.

Continue Reading →

Vlaanderen blinkt uit in zonne-energie

Vlaanderen blinkt in vergelijking met andere landen ter wereld uit in de hoeveelheid geplaatste zonnepanelen. Wanneer het aantal zonnepanelen per vierkante meter wordt bekeken, blijkt Vlaanderen zelfs de wereldleider te zijn. Zo blijkt althans uit het rapport “Cleantech in Vlaanderen 2016”.

Continue Reading →

Recordaantal Belgen verandert van energieleverancier

Het voorbije jaar veranderen reeds een recordaantal Belgen van energieleverancier. Zo blijkt althans uit cijfers van de Vlaamse Energieregulator (VREG). Steeds meer Belgen veranderen van energieleverancier De meeste Belgen blijken de stijgende energieprijzen van hun energieleveranciers niet langer te pikken. Steeds meer gaan gezinnen kijken naar hun actuele prijzen en een energieprijs simulatie uitvoeren om

Continue Reading →

Eerste bedrijf dat zonne-energie in batterijen opslaat voorgesteld aan grote publiek

In Vlaanderen werd vorige week te Tongeren de eerste bedrijfsinstallatie dat zonne-energie in batterijen kan opslaan voorgesteld. De eerste bedrijfsinstallatie werd geplaatst bij InterOffice te Tongeren. “Het systeem dat bij InterOffice wordt toegepast, is dé missing link tussen de productie en consumptie van energie,” aldus een enthousiaste Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld)

Continue Reading →

Belgen nemen bekende bio-alcoholfabriek over

Recent is bekend gemaakt dat de Gentse bio-alcoholproducent Alco Bio Fuel haar capaciteit verdrievoudigd door een bestaande Nederlandse fabriek over te nemen. De overname is een positief gegeven voor de tewerkstelling van de 83 werknemers die werkzaam waren in de Nederlandse fabriek en waarvan de tewerkstelling mogelijk in het gedrag kwam, alsook het klimaat en

Continue Reading →

Belgische banken investeren nog massaal in fossiele brandstoffen

Volgens een recent persbericht van de Bond Beter Leefmilieu (BBL) investeert de individuele Belg massaal in groene energie. “Hernieuwbare energie is aan een niet te stuiten opmars bezig”, aldus de BBL. Evenwel blijven het tot op vandaag hoofdzakelijk individuele woningeigenaars die massaal investeren in groene, hernieuwbare energie. Belgische banken blijken nog te veel in te

Continue Reading →

Belgische ondernemingen betalen te veel voor hun energie

Het gemiddelde Belgische bedrijf betaalt anno april 2016 15 à 40% meer aan energie dan een gemiddeld bedrijf in een buurland. Op die manier hebben Belgische bedrijven te kampen met een handicap wat betreft onderlinge concurrentie. Vooral de belasting op energieverbruik blijkt zowel in Vlaanderen als Wallonië een stevige hap uit het ondernemingsbudget te nemen.

Continue Reading →

Direct Vergelijken