Category Archives: Blog

Gezinnen wisselden massaal van energieleverancier in 2017

Tijdens 2017 zijn opnieuw massaal veel gezinnen en ondernemingen van energieleverancier veranderd. Het aantal mensen dat hun energieleverancier wijzigden bereikte net niet het record van het jaar daarvoor. Zo blijkt uit de recent gepubliceerde cijfers van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG).

Continue Reading →

Wat je altijd al wilde weten over de slimme thermostaat van energieleveranciers

Veel energieleveranciers promoten voor nieuwe klanten de zogenaamde “slimme thermostaat”. Dat zijn thermostaten die werken op basis van de programmatie van de klant. Hierdoor weet de thermostaat zelf wanneer hij moet verwarmen. Ook zou de slimme thermostaat tot tientallen euro’s per jaar doen besparen. Is een intelligente thermostaat altijd interessant? En hoeveel kan jij besparen

Continue Reading →

Nog te weinig gezinnen wisselen van energieleverancier

Naar verwachting zullen in 2017 minder gezinnen van energieleverancier veranderd zijn. 2016 was daartegenover wel een recordjaar op vlak van aantal wijzigingen. Nochtans loont het nog altijd om van energieleverancier te veranderen. Een gemiddeld gezin bespaart alleen al voor elektriciteit zo meer dan € 90 per jaar.

Continue Reading →

Belgische energieleveranciers kiezen voor groen

Vrijwel alle Belgische energieleveranciers gaan steeds vaker voor groene energie. Ruim 30% van alle energie vorig jaar was groen. De jaren daarvoor was er nochtans telkens een daling in het aanbod verdeelde groene energie. Zo blijkt althans uit het klassement van groene stroomleveranciers van Greenpeace.

Continue Reading →
Prijs energiefactuur zal dalen vanaf 1 januari 2018

Prijs energiefactuur daalt vanaf 1 januari 2018

Uit een onderzoek blijkt dat de energiefactuur van een gemiddeld Vlaams gezin op 2 jaar tijd met € 350 per jaar gestegen is. Vooral de verhoging van 6% naar 21% BTW was een boosdoener. Vanaf 1 januari 2018 zal daar echter verandering in komen. Door de nieuwe Vlaamse energieheffing zal vanaf dan de energiefactuur gemiddeld

Continue Reading →

Energieleverancier Eneco komt mogelijk in private handen

De steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht hebben alle 3 aangegeven hun belangen in het energiebedrijf Eneco te willen verkopen. De 3 Nederlandse steden beschikken samen over een meerderheid van de aandelen binnen de energieleverancier. Op die manier wordt het pad gelegd voor een verkoop aan een private investeerder of beursgang.

Continue Reading →

Energieleveranciers verplicht om jaarlijks goedkoopste formule voor te stellen

Eerder deze maand werd op het kabinet van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) de nieuwe gedragscode voor de energiesector ondertekend. Quasi alle energieleveranciers actief in België verzamelden rond de tafel. Voornaamste doel van de vernieuwde gedragscode is de consument te beschermen en te informeren. Inmiddels is de gedragscode aan zijn 5de versie toe.

Continue Reading →

Hoeveelheid groene energie spectaculair gestegen

De hoeveelheid groene energie is vorig jaar, tijdens 2016, opnieuw aan een recordtempo gestegen. Meer precies ging het om een groei van de wereldwijde productie met 161 gigawatt of 9%. Zo blijkt althans uit cijfers van het Renawables 2017 Global Status Report.

Continue Reading →

Federale ombudsdienst energie ontvangt meer klachten over energie

De federale ombudsdienst energie heeft in de loop van 2016 welgeteld 1.315 of 31% meer klachten ontvangen dan in het jaar 2015. Onder andere klagen gezinnen over kosten die ze moeten betalen om van energieleverancier te veranderen, te hoge facturen en foute metergegevens. Zo blijkt althans uit het jaarrapport van de ombudsdienst.

Continue Reading →

Hoe isoleer ik een plat dak?

Om een plat dak te isoleren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heeft men de keuze tussen verschillende wijzen van dakisloatie. In dit blogartikel krijg je meer uitleg omtrent de verschillende plaatsingswijzen en meest populaire materialen om platte daken te isoleren.

Continue Reading →
Dakisolatie