Comfort Energy

De naam Comfort Energy is voornamelijk bekend vanuit de mazout-industrie. Al meer dan 40 jaar levert Comfort Energy kwaliteitsvolle mazout aan meer dan 250.000 particulieren en ondernemingen in België. Sinds 2015 heeft Comfort Energy zijn horizonten verruimt en biedt het ook elektriciteit en gas aan.

Bekijk de Tarieven & Pakketten van Comfort Energy

Troeven Comfort Energy

Comfort Energy energieleverancierComfort Energy tracht zich van de overige energieleveranciers op de markt te onderscheiden door haar persoonlijke aanpak. Vanuit die optiek biedt Comfort Energy ruime contactmogelijkheden. Als (toekomstige) klant kan u tijdens de kantooruren één van de vele medewerkers van Comfort Energy telefonisch of per e-mail bereiken. Prefereert u liever face to face-contact? Inmiddels telt Comfort Energy 13 filialen verspreid over het hele land waar medewerkers u persoonlijk advies kunnen verlenen. Daarenboven werkt Comfort Energy met 45 lokale partners, die elkeen gespecialiseerd zijn in mazout, elektriciteit en gas. Tot slot kent Comfort Energy naar eigen zeggen geen complexe tarieven. Energieleverancier Comfort Energy kent uitsluitend vier formules voor mazout en twee formules voor elektriciteit en gas. “Het leven is immers al complex genoeg,” aldus Comfort Energy.

Vergelijk de Prijzen van Comfort Energy met die van andere Leveranciers

Formules Comfort Energy

Zoals hiervoor reeds vermeld, werkt Comfort Energy op basis van enkele eenvoudige tariefformules.

Op vlak van Mazout is er:
1. Mazout Extra Energy+: Mazout Extra Energy+ wordt gekenmerkt door een optimale prijsrendementsverhouding. Gemiddeld verbruikt een installatie met Mazout Extra Energy+ tot 8,50% minder dan klassieke mazoutinstallatie. Daarenboven is het mazout zuiver en hoogwaardig van kwaliteit, kent het een laag zwavelgehalte en is het uitermate geschikt voor de nieuwe generatie van branders. De mazout binnen Mazout Extra Energy+ is vorstvrij tot een temperatuur van -20 °C.

2. Mazout Energy+: volgens Comfort Energy is Mazout Energy+ de meest populaire energieformule onder klanten. Net als Mazout Extra Energy+ kent Mazout Energy+ een optimale prijsrendementsverhouding en bestaat het uit zuiver en hoogwaardig mazout.

3. Mazout Extra: dit type van mazout richt zich dan weer op professionele gebruikers. De mazout binnen Mazout Extra is uitermate geschikt voor machines en landbouwmachines, waardoor ze voor doorsnee particulieren minder interessant is. Net als Mazout Extra Energy+ is Mazout Extra vorstvrij tot -20 °C.

4. Mazout standaard: de mazout-formule voor consumenten die gewoon op zoek zijn naar zuiver mazout zonder meer. Via Mazout standaard bent u zeker van de beste prijs op de markt.

Tip: via Comfort Energy kan u uw mazout-factuur maandelijks spreiden. Zo hoeft u niet in één keer het totaalbedrag van uw mazout tankbeurt te betalen, maar kan u het totaalbedrag spreiden over twaalf maanden.

Op vlak van mazout + elektriciteit bestaan de formules:
1. Mazout + Elektriciteit PLUS: via deze tariefformule ontvangt u 20 EUR bijkomende korting per tankbeurt van 2.000 liter mazout. Als klant kan u vrij kiezen tussen een vaste of variabele tariefformule. Via een vaste tariefformule wijzigt uw energieprijs niet gedurende de looptijd van het contract. Via een variabele tariefformule wijzigt de prijs van energie mee op basis van de evoluties op de markt. Door uw tank te laten keuren bij Mazout + Elektriciteit Plus ontvangt u een éénmalige korting van 25 EUR.

2. Mazout + Elektriciteit GO: Mazout + Elektriciteit GO is de lightversie onder de tariefformules. U kan binnen dit tariefplan uitsluitend opteren voor een variabel prijstarief. Dankzij de loutere online opties bespaart Comfort Energy ook op haar werkingskosten, en geniet u bijgevolg van nog scherpere tarieven. Minpuntje: de éénmalige korting van 25 EUR bij een tankbeurt geldt niet bij Mazout + Elektriciteit GO. Verwarmt u niet via mazout, maar uitsluitend via gas en elektriciteit? Dan zullen bovenstaande tariefformules weinig nut voor u betekend hebben.

Inzake gas + elektriciteit biedt Comfort Energy de keuze uit:
1. Gas + Elektriciteit PLUS: De tariefformule Gas + Elektriciteit PLUS biedt altijd voordelige variabele tarieven voor gas. Wat betreft elektriciteit kan u vrij kiezen tussen een vast of variabel tarief. Betalen kan per klassieke factuur of domiciliëring. Tip: wie nu bij Comfort Energy kiest voor de combinatie gas + elektriciteit ontvangt een éénmalige korting van 50 EUR op de gasprijs. De korting wordt verdeeld over de facturen van het eerste jaar. Komt u niet voor deze éénmalige korting van 50 EUR op de gasprijs in aanmerking? Dan kan u nog steeds genieten van de welkomstkorting van 50 EUR op elektriciteit.

2. Gas + Elektriciteit GO: de tariefformule wanneer u uzelf niet graag langdurig verbind. Via Gas + Elektriciteit GO kan u uitsluitend kiezen voor een variabele tariefformule voor gas en elektriciteit. Betalen kan louter per domiciliëring. Eventuele vragen kan u stellen via de online klantendienst. Doordat Gas + Elektriciteit GO eenvoudiger en minder service biedt dan Gas + Elektriciteit PLUS, is deze tariefformule ook voordeliger. Op zoek naar degelijke gas en elektriciteit zonder poespas? Dan is Gas + Elektriciteit GO de geknipte tariefformule.

Kiezen binnen Comfort Energy

1. Vast of variabel. Een keuze die zowel terugkomt binnen mazout, gas als elektriciteit. Zowel de vaste als variabele tariefformule biedt haar voordelen. Via een variabele tariefformule volgt de energieprijs de evoluties op de energiemarkt. Daalt de prijs van energie? Dan daalt uw energiefactuur logischerwijze mee. Stijgt de energieprijs? Dan wordt deze stijging mee in de factuur van de cliënt verrekend. Een vaste tariefformule hanteert één prijs voor elektriciteit en gas, ongeacht eventuele prijsstijgingen of –dalingen. Naast de vaste of variabele vergoeding voor energie zijn er nog transport- en distributiekosten, taksen en bijkomende heffingen verschuldigd. Wanneer deze transport- en distributiekosten wijzigen, wijzigt uw factuur mee ongeacht of u opteerde voor een vaste of variabele tariefformule.

2. Keuring of geen keuring. In tegenstelling tot de periodieke keuring van gasinstallaties, is de keuring van een mazout installatie niet periodiek verplicht. Comfort Energy wenst desalniettemin deze aan te bevelen keuring aan te moedigen door 25 EUR korting te geven wanneer u uw mazoutinstallatie laat keuren.

Bijkomende diensten

Naast de klassieke mazout, gas en elektriciteit-levering, biedt Comfort Energy 6 bijkomende diensten. In de eerste plaats kan Comfort Energy zorgen voor een tankkeuring. De tarieven voor een dergelijke keuring zijn laag en vast, waardoor u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan op het moment dat uw factuur in de bus belandt. Daarenboven kan Comfort Energy de sanering van uw oude tank verzorgen.

Schakelt u over naar gas en elektriciteit van Comfort Energy? Dan beloont Comfort Energy uw overschakeling met een korting van 150 EUR. Een derde bijkomende dienst is de mogelijkheid om gespreid te betalen. Via een gespreide betaling betaalt u in plaats van een éénmalig groot bedrag, nu gespreid en per maand. Comfort Energy ontwikkelde ook een eigen Comfort Card waarmee u een flexibele geldreserve creëert. Via de kaart hoeft u uw spaargeld niet aan te raken om de kosten van energie te betalen. Meer nog: u betaalt geen kosten tot zolang u geen geld via de Comfort Card opneemt.

Een vijfde extra dienst beslaat de aankoop van een nieuwe tank. Comfort Energy maakt er geen probleem van om u bij te staan in de keuze van een nieuwe mazouttank. Tot slot kan Comfort Energy ook een periodieke levering van mazout verzorgen. Vreest u om ooit zonder mazout te vallen? Via een automatische levering houdt Comfort Energy zelf uw mazouttank in het oog, en gaat over tot levering van zodra uw ingestelde minimumgrens wordt overschreden. U ontvangt altijd de 2.000-liter korting prijs, ongeacht de hoeveelheid die u op dat moment laat leveren.

Een Nieuwe speler

Comfort Energy is een vrij nieuwe energieleverancier op vlak van elektriciteit en gas. Dankzij haar 40-jarige ervaring binnen de mazoutmarkt is Comfort Energy echter geen ‘echte’ nieuweling en kan het de waardevolle ervaring uit de mazout-markt benutten voor haar nieuwe klanten. Comfort Energy valt voornamelijk aan te bevelen voor haar zeer scherpe prijskwaliteitsverhouding en eenvoud. Via Comfort Energy zit u nooit verveeld met tientallen verschillende tariefformules, maar behelst de keuze uitsluitend PLUS of GO, afhankelijk of u een vast of variabel karakter prefereert. Door nu in te tekenen bij Comfort Energy komt u in aanmerking voor één van de vele eenmalige kortingen van 23 of 50 EUR. Wij zijn alvast benieuwd hoe Comfort Energy zal ontwikkelen gedurende haar eerste levensjaren op de elektriciteit- en gasmarkt.

Start met Vergelijken