Bekijk de Tarieven & Pakketten van Mega

Mega was en is de eerste Belgische energieleverancier. Sinds 2013 kunnen klanten kiezen voor de levering van zowel elektriciteit als aardgas. Initieel was de energieleverancier enkel actief in Brussel en Wallonië. Inmiddels is de onderneming actief in heel België, en kun je dus ook in Vlaanderen kiezen voor Mega.

Mega, een Belgisch bedrijf

Mega EnergieMega werd opgericht door twee ondernemers om een alternatief te bieden voor de multinationals die momenteel de Belgische energiemarkt beheren. De energieleverancier heeft zijn thuisbasis in Luik en doet voor zijn diensten beroep op de lokale economie. Een andere manier waarop Mega zich tracht te onderscheiden van klassieke energieleveranciers is door middel van zijn prijsbeleid. Door moderne technologieën toe te passen kan Mega goedkopere prijzen aanbieden.

Elektriciteit van Mega

De elektriciteit van Mega is 100% groen. Dat wil zeggen dat de energie wordt opgewekt via duurzame energiebronnen. Mega doet dat niet zelf, maar werkt daarvoor samen met producenten. Dat je effectief groene energie koopt, wordt aangetoond via de zogenaamde garantie labels. Door elektriciteit van Mega af te nemen, draag dus ook jij jouw steentje bij tot het milieu. Op vlak van elektriciteit kan je kiezen tussen een vast of variabel tarief. Zo is het pakket Free en Cool gebaseerd op een variabele prijs. Dat wil zeggen dat de prijs die Mega je aanrekent mee evolueert met de marktprijs. De elektriciteitspakketten Safe, Super en Zen geven je dan weer de garantie van een vaste prijs. Hierbij kan je kiezen voor een vaste prijs op 1, 3 of 5 jaar.

Aardgas van Mega

Ook het gas van Mega draagt zijn steentje bij voor het milieu. Mega biedt namelijk haar klanten de mogelijkheid om in tekenen voor “Ecogaz”. Dit is een samenwerking waarbij Mega per 1000 kWh gas, 200 kilogram aan uitstoot compenseert. Bij de gasformules van Mega kan je ook kiezen voor een vast of variabel tarief. Zo geven de formules Cool, Free, Super en Zen je een variabele prijs dichtbij het geldend tarief op de markt. Het pakket Safe geeft je een lage, vaste prijs op de lange termijn. Goed om te weten is dat de prijsverschillen bij aardgas beperkter zijn dan bij elektriciteit. Het risico van een variabel tarief is dan ook miniem.

Waarom moet ik kiezen voor energie van Mega?

1. Mega is onafhankelijk. Dat wil zeggen dat ze zelf instaan voor de energiebevoorrading van hun klanten. Mega wordt dus niet beheerd door buitenlandse aandeelhouders, maar kan vrij kiezen met welke producenten ze in zee gaat. Dat geeft je de garantie van de goedkoopste prijs.

2. Mega is 100% Belgisch. De onderneming werd opgericht in 2013 en heeft zijn thuisbasis in Luik. Hierdoor kan je er van op aan dat ze weten wat er op de Belgische energiemarkt leeft.

3. Mega zet in op digitaal. Wanneer je als klant akkoord gaat met het digitaal model van Mega, kun je veel besparen. Zo bespaar je standaard 30 euro per jaar door te kiezen voor digitale facturen i.p.v. een voorschotfactuur per post. Door in te tekenen op een betaling per domiciliëring kan je nog eens 25 euro per jaar besparen. Een e-facturatie en domiciliëring kan je dus in totaal 110 euro opleveren. Dit natuurlijk wanneer je kiest voor elektriciteit en aardgas van Mega.

4. Eenvoudig klant worden. Dankzij het online inschrijvingsformulier word je in slechts 5 minuten klant. Nadat je jouw persoonlijke gegevens en meternummer hebt ingegeven, doet Mega voor jou de rest.

5. Persoonlijk. Mega werkt niet samen met een extern callcenter. Alle contactpersonen van Mega zijn medewerkers die voor Mega zelf werken, en de producten dan ook door en door kennen. De klantendienst staat je graag zowel telefonisch als per e-mail te woord.

Direct Vergelijken