Elegant EnergieElegant is een Vlaams, jong en eerlijk energiebedrijf. Het energiebedrijf kan u voorzien van groene stroom en gas. Naar hun eigen zeggen zou u bij Elegant een pak minder betalen dan bij de grote multinationals. Op de website kunt u contact hebben met de klantendienst via telefoon, email en chat.

Bekijk de Tarieven & Pakketten van Elegant

Elegant werkt onder 4 grote pijlers: 

Snelle Overstap Service (SOS)

Elegant opteert ervoor om het voor u extra makkelijk te maken. Om over te stappen hoeft u geen eindeloos lange dossiers of dergelijke in te vullen, maar kunt u bijvoorbeeld alleen een scan of een foto van uw huidige facturen doorsturen. Elegant doet de rest voor u.

Elegant verlaagt de gasprijs

Dankzij de populariteit en de groei die Elegant kent in een zeer korte periode kunnen ze nu al hun gasprijzen verlagen. Dit niet enkel voor nieuwe klanten, maar ook voor de alreeds 20 000 gezinnen die al klant zijn bij Elegant.

Geen misleidende promo met veel te veel kleine lettertjes

Elegant is vastbesloten om nooit misleidende promoties te gebruiken, waaraan u achteraf dubbel betaalt. Wat u zeker niet terug zult vinden bij Elegant zijn verborgen verlengingstarieven. Wel bieden ze contracten aan van onbepaalde duur. Eerlijk kan volgens hen niet.

100 procent groene stroom uit Vlaanderen

Elegant levert uitsluitend elektriciteit uit onze eigen regio, lokaal geproduceerd op een duurzame schaal. En aardgas natuurlijk.

Aanbod lokale groene stroom en gas.

  • Een contract van onbepaalde duur: geen verlengingstarief

Elegant bied hun lage, transparante tarieven aan voor onbepaalde duur. U kan dus gerust zijn over de prijs en dit niet enkel voor het eerste jaar.

  • Slechts één prijsformule: variabel per kwartaal

De prijzen van Elegant worden gebaseerd op de actuele marktprijzen voor elektriciteit of aardgas. Die kunt u online nagaan via de website van Elegant. Daar bovenop rekent Elegant een klein vast bedrag om de kosten te dekken, hetgeen daarvan overblijft is hun winst.

  • Variabel is altijd goedkoper

U kunt een vast tarief meestal aannemen voor een periode van één tot drie jaar. U weet dan precies hoeveel u zal betalen per verbruikte kilowattuur. Dat klinkt misschien goed, maar er is ook een keerzijde. Een leverancier die een vast tarief aanbied zal zich indekken door een veiligheidsmarge in te bouwen. In deze prijs zit dus een risicopremie. Deze risicopremie zal een vast tarief altijd duurder maken, zowel voor gas als voor elektriciteit en ook op lange termijn. Dus daarom is een variabel tarief wel zo goedkoop bij Elegant!

Verder steunt Elegant de onafhankelijke lokale producenten van aardgas en elektriciteit. Doordat elegant inkoopt bij Belgische producenten van groene stroom beweren ze dat er geen prijsverschil is tussen groene stroom van Elegant of ‘grijze’ stroom van een andere energie leverancier. U kan uw tarief online vergelijken via de website van Elegant. Elegant belooft daarbij dat u veel zult besparen op uw elektriciteitsrekening als u overstapt van uw huidige energieleverancier.

Start met Vergelijken