Vergelijk de Pakketten & Tarieven van Luminus

Luminus is een energieleverancier en –producent van elektriciteit en aardgas voor zowel particulieren, professionals, KMO’s als grote ondernemingen. Dit breed spectrum zorgt er voor dat Luminus één van de grotere energieleveranciers is binnen de Belgische markt.

Vergelijk energie van Luminus met andere leveranciers

Het grote voordeel van Luminus schuilt binnen de klantengerichtheid van de leverancier. De klantendienst is alle werkdagen van 8u ’s ochtends tot 8u ’s avonds te bereiken, evenals op zaterdagvoormiddag. Past het niet onmiddellijk om zelf contact op te nemen? Laat uw gegevens na op de website en Luminus contacteert u zelf op een gekozen moment.

Vergelijk de Tarieven van Luminus met die van andere Energieleveranciers

Luminus EnergieIn tegenstelling tot andere energieleveranciers hebben consumenten een keuze uit verschillende formules, telkens afgestemd op het profiel van de consument. Waar de ene consument meer voeling heeft met variabele tarieven en mogelijks positieve en negatie tendensen, kiest de andere consument voor meer zekerheid. De formules van Luminus kunnen grosso modo opgedeeld worden over formules met een vast tarief en formules met een variabel tarief.

Formules met een vast tarief:

1. Luminus Click (exclusief online)

Via Luminus Click kiest u voor een vaste prijs gedurende één jaar. De competitieve prijs die Luminus u binnen dit product garandeert, blijft gedurende één jaar geldig. Geen onverwachte prijsstijgingen of bijkomende kosten.Daarenboven kan u de afrekening van Luminus Click per domiciliëring laten verlopen. Op die manier vermijdt u bijkomende administratieve rompslomp en tijdsverlies.

Klanten van Luminus Click krijgen tevens toegang tot de My Luminus-pagina, een dienst waarmee u uw energiediensten en persoonlijke gegevens op eender welk uur van de dag beheert.

2. Luminus Ecofix.

Luminus Ecofix garandeert de competitieve productprijs gedurende twee jaar. Een jaar extra garantie in verhouding tot Luminus Click. Luminus Ecofix is hét ideale product voor milieubewuste consumenten. Via Luminus Ecofix bent u zeker van 100% groene energie.

Consumenten op zoek naar variabele tariefformules, kunnen op de volgende producten beroep doen:

1. Luminus Essential (exclusief online)

Een variabele tariefformule waardoor u het hele jaar door kan genieten van prijsdalingen.
Daarenboven kan u de afrekening van Luminus Essential per domiciliëring laten verlopen. Op die manier vermijdt u bijkomende administratieve rompslomp en tijdsverlies.
Klanten van Luminus Essential krijgen tevens toegang tot de My Luminus-pagina, een dienst waarmee u uw energiediensten en persoonlijke gegevens op eender welk uur van de dag beheert.

2. Luminus Optimal (tijdelijke promotie)

Een variabele tariefformule waardoor u het hele jaar door kan genieten van prijsdalingen.
Luminus Optimal is een tijdelijke promotie ter aantrekking van nieuwe consumenten. Tijdig intekenen is de boodschap.

Naast de competitieve tarieven hanteert Luminus ook diverse kortingen en promoties. Behalve de ‘Luminus Bonus’ waarvan hierna sprake, hanteert Luminus de volgende promoties:
– 10 EUR eenmalige korting op uw eerstvolgende factuur wanneer u opteert voor betalingen per Zoomit.
– 10 EUR eenmalige korting op uw eerstvolgende factuur wanneer u opteert om facturen digitaal per e-mail te ontvangen.
– 10 EUR eenmalige korting op uw eerstvolgende factuur wanneer u opteert om per domiciliëring te betalen.
Opmerking: bovenstaande drie kortingen zijn niet toepasselijk op de formules Luminus Essential en Luminus Click, evenals niet onderling combineerbaar.

10 EUR kan dan wel een minimaal bedrag lijken, maar is in de praktijk toch een handig extraatje. Vele kleine bedragen maken immers één groot bedrag.

Als primeur in België heeft Luminus de ‘Luminus Bonus’

Beloond worden om te besparen? Het klinkt als een utopie voor veel gezinnen. En nochtans het bestaat. Als eerste energieleverancier in België beloont Luminus consumenten wanneer ze besparen op hun huishoudelijk elektriciteitsverbruik. Wanneer u minder verbruikt daalt logischerwijs uw energiefactuur. Het feit dat u daarenboven een extra beloning ontvangt is echter revolutionair.

Klanten van Luminus Ecofix, Luminus Optimal, Luminus Actif+, Luminus Fix of Luminus Eco+ ontvangen voor elke 100 kWh elektriciteit die ze besparen in vergelijking met het jaar voordien, van Luminus een bonus. De korting wordt berekend aan de helft van het geldende Luminus Optimal-energietarief voor elektriciteit. Enige vereiste om van dit voordeel te genieten is dat u zich inschrijft voor Luminus Bonus. Via de Luminus Bonus ontvangt u dus niet één, maar twee keer voordeel door op uw huishoudelijk verbruik te besparen. Een eerste keer omdat u dus minder verbruikt. En een tweede keer omdat Luminus u daarbovenop ook nog eens een bonus in cash schenkt.

Overstappen naar Luminus

Overstappen naar Luminus gaat vrij eenvoudig in zijn werk. U hoeft louter binnen het contactformulier de rubriek ‘Leverancierwissels en contractaanpassingen’ aan te vinken, en de vereiste gegevens in te vullen. Waarna Luminus alles zal afhandelen en uw energie gewoon overschakelen.

Daarnaast kunt u online ook eenvoudig klant worden met een nieuw geplaatste meter. Voor deze aansluiting op het netwerk hebben ze een apart aanmeldingsformulier voorzien op de website. Mocht u hulp nodig hebben bij het invullen van één van deze formulieren kan u telefonisch op werkdagen en zaterdag terecht bij de klantendienst.

Staan er binnenkort verhuisplannen gepland? Via één enkel telefoontje neemt Luminus verder alle verhuiszorgen voor haar rekening. Op die manier hoeft u tijdens de reeds voldoende stresserende periode van een verhuis niet nader te piekeren over de gas en elektriciteit.

Start met Vergelijken