Vergelijk Essent met andere leveranciersEssent is een energieleverancier die bijna enkel groene stroom of milieuvriendelijk aardgas aanbied. Bij het overstappen naar Essent als energieleverancier krijgt u een korting van 50 euro tot 100 euro als u een contract van 1 of 3 jaar aangaat. Tevens kun je gemakkelijk via Essent.be overstappen naar Essent zonder dat u er ook maar de deur uit moet. Om de website van Essent kan u eenvoudig berekenen wat u zou betalen als u bij Essent klant wordt en wat u zou besparen tegenover de energieleverancier die u nu gebruikt.

Vergelijk de Tarieven van Essent met die van andere Energieleveranciers

Overstappen naar Essent is zo geregeld

Als stappenplan gebruiken zij het volgende:

1. Kies uw product (elektriciteit en/of aardgas) en meld u online aan als nieuwe klant;

2. Na uw aanmelding ontvangt u direct een bevestigingsmail;

3. De wettelijke verzakkingstermijn van 14 werkdagen gaat nu in. Binnen deze tijd kunt u zich nog bedenken;

4. Essent zegt uw contract op bij uw huidige leverancier (als u al een leverancier heeft). U hoeft zelf niets te doen;

5. U ontvangt na 7 werkdagen een bevestiging van uw startdatum. Vanaf deze datum start de levering van de energieleverancier Essent;

6. Op het moment van toelevering door Essent ontvangt u een welkomstbrief van Essent.

Zie je, zo eenvoudig kan het zijn om van uw huidige energieleverancier over te stappen naar de energieleverancier Essent. U hoeft er zelfs de deur niet voor uit, u kan alles online regelen via hun site. Het enigste wat u nodig heeft is een internetverbinding en een email adres.

Informatie over Essent

Bij Essent is de oorsprong van de geleverde elektriciteit, beter gekend onder de term ‘brandstofmix’, terug te vinden op uw factuur. De brandstofmix kan bestaan uit de volgende categorieën: hernieuwbare energie, kwalitatieve warmte-kracht, fossiele brandstoffen, nucleaire centrales of oorsprong onbekend. De brandstofmix is telkens gebaseerd op de elektriciteit die werd geleverd in het vorig kalenderjaar. Dit is wel leuk om te weten. Zo weet u ook dat als u groene elektriciteit wilt gebruiken, dat het ook groene elektriciteit is dat u gekregen hebt.

Bij Essent kunt u terecht voor uw elektriciteit als particulier, maar ook als KMO Zelfstandigen of Industrie en overheid. Essent plaatst ook regelmatig nieuwe windmolens zodat ze zelf voor de energie kunnen zorgen die ze verkopen. Eveneens worden er door Essent af en toe groepsaankopen georganiseerd waardoor u met groep kan kiezen om over te stappen naar Essent. Daardoor kan een groep zorgen voor een zeer lage prijs die u nergens anders kan vinden. Groepsaankopen zijn natuurlijk interessant wanneer u echt voor de laagste prijs wilt gaan en zo kunt u nog enkele honderden euro’s afdingen van de laagste prijs die Essent biedt.

Essent beschikt over een deftige klantenservice die je telefonisch of via email kan bereiken 24 uur per week en dat 7 dagen per week. Zo hebt u bij een storing of een probleem, altijd direct iemand aan de lijn die u kan voorzien van de nodige informatie en u kan verder helpen met uw probleem. Dit is een voordeel van Essent. Eveneens kunt u uw facturen via email krijgen en inloggen op de website van Essent om uw rekeningen terug te bekijken of om één van de vele andere opties te gebruiken.

Start met Vergelijken