Betaald worden om energie te besparen

Betaald worden om energie te besparenEnergie besparen én er voor beloond worden? Het klinkt als de goedkope verkooppraat van één of andere energiebedrijf, of het Utopia van energieactivisten. Nochtans, het bestaat. De Amerikaanse website en applicatie Ohmconnect.com laat zijn gebruikers weten wanneer het het meest geschikte moment is om energie te besparen, en beloond vervolgens hen met gratis cash.

Ohmconnect.com

Zo bericht althans de Amerikaanse zakenideeënsite Springwise. Een eenvoudig voorbeeld van de werking van Ohmconnect.com: Gezin X schrijft zich in voor het programma en gaat de uitdaging aan om energiebewuster te leven. Om acht uur ’s avonds krijg de man des huizes bericht om het tot negen uur energiezuiniger te doen. De applicatie van de telefoon staat in verbinding met de slimme meters in de Amerikaanse huizen en kan bijgevolg controleren of tussen acht en negen het verbruik effectief daalt. Lukt het gezin X effectief om te bezuinigen? Dan worden ze beloond met gratis cash.

Hoe wordt men betaald?

Het bedrijf achter de applicatie baseert zich voor zijn waarschuwingen op de Amerikaanse energiemarkt. Anno 2014 wordt wanneer de energievraag hoger blijkt te zijn dan verwacht, automatisch een meer vervuilende energiecentrale gestart om het tekort weg te werken. Een vrij dure en bovendien milieubelastende installatie. Ohmconnect.com wil een dergelijk scenario vermijden en gezinnen stimuleren om bij een mogelijk tekort zuiniger met energie om te gaan. De energie die gezinnen zouden besparen wordt verkocht dor Ohmconnect.com. Na aftrek van een kleine commissie krijgen gezinnen wat ze bespaard hebben, uitbetaald op hun rekening. Een win win-situatie voor zowel gebruikers als energieproducenten. Die energiebesparingen opkopen is voor de energieproducenten voordeliger dan tijdelijk de vervuilende centrale opstarten.

Op zakenideeënsite Springwise was de eerste commentaar alvast positief. Het idee van Ohmconnect.com lijkt in te springen op de momenteel lopende problematiek rond energie, en zorgt bij stroomtekort tot een lucratieve oplossing.

Betaald worden om energie te besparen
4 (80%) 1 recensies